Celokrajská policajná akcia, z kapličky zmizla drevená soška

12.01.2006 Celý región

Celokrajská policajná akcia:\r\nPolicajti v Prešovskom kraji vykonali včera na jeho celom území policajnú akciu zameranú na pátranie po osobách na ktoré je vyd...
Celokrajská policajná akcia:
Policajti v Prešovskom kraji vykonali včera na jeho celom území policajnú akciu zameranú na pátranie po osobách na ktoré je vydaný príkaz na zatknutie a príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody. Taktiež policajti pátrali po nezvestných osobách a osobách podozrivých zo spáchania trestnej činnosti.

Počas akcie sa policajtom podarilo vypárať 12 osôb, z toho 7 podozrivých zo spáchania trestnej činnosti, 3 osoby na základe príkazu na zatknutie, 1 osobu na základe príkazu na dodanie do väzby a 1 nezvestnú osobu. Taktiež bolo zistených 43 priestupkov, pričom za 34 z nich uložili policajti blokové pokuty a ostatné vybavili dohováraním. Z kapličky zmizla drevená soška:Policajti zo Spišského Podhradia vyšetrujú krádež drevenej sošky sv. Jána Nepomuckého z kapličky v obci Poľanovce. Doposiaľ neznámy páchateľ ukradol sošku v noci z nedele na pondelok. Na kapličke najprv vyhol spodnú časť mreže a cez vzniknutý otvor vošiel dnu, odkiaľ ukradol spomínanú sošku. Drevená soška svätca je 75 cm vysoká, pochádza z 19. storočia a v ruke mal kríž s Ježišom. Jej odcudzením vznikla Rímskokatolíckemu farskému úradu Poľanovce škoda 50 000. - Sk a poškodením kapličky 1 000. - Sk.
 

Vyberte región

mark